Skip to content

houten poorten

mei 12, 2017

Zo veel soorten, zo weinig tijd: hoe kies je?

Wanneer het tijd is om omheining voor uw woning te selecteren, kunt u overweldigd worden door hoeveel houten poorten en andere opties er waaruit u kunt kiezen.

Maar de beslissing komt grotendeels neer op twee overwegingen:

Vorm (dat wil zeggen stilistische overwegingen)

Functie (dat is, wat praktisch doel het hekwerk zal dienen)

Schermafbeelding 2017-05-12 om 15.14.03Gelukkig is er soms een gelukkig huwelijk tussen vorm en functie. Maar dat is niet altijd het geval. Bijvoorbeeld, kettingverbindingen en andere metalen producten maken vaak voor superieure beveiligingshekken. Daarom, als de beoogde functie van uw hekwerk zekerheid is, moet u kiezen tussen vorm en functie: de stijl van uw huis kan uitroepen voor een houten poort, maar veiligheidsbelangen kunnen u overtuigen om met het metaal te gaan.

Wanneer de focus op formulier staat

Bij het kiezen tussen houten poorten, overwegen hun potentieel voor compatibiliteit, zowel met uw huisstijl als met uw landschapsontwerpstijl. Bijvoorbeeld:

houten poorten en andere houten poortwerken die door ruwe en ruige posten en rails zijn gemarkeerd, zijn al lang een favoriet bij:

Ranch-style huizen

Landschapsontwerpen met een zuidwestelijk thema (Amerikaans)

Picket-style hekwerk lijkt een natuurlijke pasvorm voor:

Cottage-style huizen

Landschapsontwerpen geïnspireerd door Engelse cottage tuinen

Wanneer de focus is op de functie: privacy en meer

Er zijn speciale omstandigheden waarin houten poorten, ondanks hun schoonheid, misschien niet uw beste keuze zijn voor omheining. Soms moet bijvoorbeeld een huiseigenaar in de markt voor omheiningen dieren in de tuin houden – bijvoorbeeld honden.

In dit geval kan elektrische hekken het antwoord zijn. Er zijn ook tijden wanneer de dieren dieren uit de tuin houden, bijvoorbeeld. Verschillende soorten hertenhaken dienen deze functie.

Schermafbeelding 2017-05-12 om 15.13.41.pngBeveiliging is een andere praktische functie die veel huiseigenaren eisen van omheining, een functie waarvoor, zoals hierboven vermeld, metaalheining algemeen gezien wordt als superieure houten poorten.

Maar houten poorten zijn een uitstekende keuze voor het omheining van de privacy, of het nu gaat om geluidsbelemmeringen of, meer algemeen, visuele belemmeringen. Samen met hun vinyl kopie katten, bieden ze enkele van de meest aantrekkelijke hekwerkmogelijkheden die beschikbaar zijn als uw belangrijkste zorg het creëren van een achtertuin heiligdom.

De stockad-stijl biedt een voorbeeld van een houten poortontwerp die een solide visuele barrière kan veroorloven tussen uw tuin en uw buurman, waardoor bijna alle privacy ontstaat. Terwijl metselwerk zoals baksteen hetzelfde kan doen, kost het aanzienlijk meer dan een houten poort.

Anderen verkiezen een compromis op privacy, het kiezen van stijlen met een zekere mate van airiness aan hen, om te voorkomen dat de buitenwereld helemaal wordt gehangen. Hoge hekken, bijvoorbeeld, kunnen gedeeltelijke privacy veroorloven, net als de roosterhaken. Een populair alternatief is een hybride houten poortontwerp: dat is een stevige barrière voor de onderste driekwart van de omheining, met rooster bovenop om een ​​element van luchtigheid en decoratie te injecteren.

Een andere variatie in dit compromis is het creëren van een privacy scherm met behulp van struiken, in plaats van omheining.

Zoals hierboven vermeld, is één factor bij het kiezen tussen de verschillende soorten houten poorten hun potentieel voor compatibiliteit met het landschapsontwerp. Massieve houten poorten kunnen overweldigende achtergronden voor aanplantingen bieden, terwijl de luchtige ontwerpen (bijvoorbeeld de split-rail en picket-stijl) kunnen dienen als voorgrond of achtergronden voor bloemengrenzen. Ideaal gezien werkt uw hekwerk in harmonie met andere landschapselementen om overtuigende visuele belangstelling in uw landschapsontwerp te creëren.

 

Misschien heb je al een hek (of weet welk soort je wilt), maar weet je gewoon niet hoe je eraan moet landschap? In dat geval, bekijk mijn artikel over landschapsheklijnen.

Wil je zelf een website laten maken ? Kijk dan snel eens op de site van o-design

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: